OM OSS

OM OSS

Pure Cashmere Copenhagen är ett danskt varumärke med passion för design och cashmere. Vi finns till för alla er som uppskattar den naturliga, unika och härliga vardagslyx cashmere bidrar till. Plaggen är båda varma, lätta och mjuka.

Bakom oss har vi ett team bestående av fyra danska designers som står för kollektionernas utförande.

Vår specialitet är ren cashmere och vi arbetar endast med 100% ren cashmere i absolut bästa kvalitet, såväl stickad som vävd cashmere.

Våra vävda halsdukar är producerade i den allra finaste vita cashmere från inre Mongoliet - cashmeres créme de la créme - fjäderlätt lyx.

 

Lotus

 

Vi garanterar 100% ren cashmere och därför har vi valt en lotus mandala som vår logotyp – lotusen symboliserar det rena: PURE

 

Vår ambition är att kombinera cashmerens kvalitet med en estetik och stil som är tidlös, så att du kan använda dina plagg från oss i flera år. Självklart är alla våra kläder producerade på ett hållbart vis i alla aspekter, vi tar ansvar.

Vår cashmere är lyx med lång hållbarhet och våra plagg håller således i många år så länge de hanteras omsorgsfullt. Vi köper själv vår cashmere direkt från internationellt erkända garnspinnare som vi känner till och som är etiskt certifierade. Våra produkter stickas och vävs i Kina och i Italien av mindre familjeföretag som lägger stor vikt vid en ansvarsfull och hållbar produktion.

 

 

 

Getterna på bilden till vänster är från farmen som våra fibrer kommer ifrån. Egentligen heter vi Pure Cashmere, men vi kallar oss för Pure Cashmere Copenhagen för att undgå förväxling med utländska varumärken, framförallt kinesiska exporter, men det är också för att förtydliga att vår design är dansk.

 

 

Vi hoppas att du kommer att älska våra produkter och att du kommer glädjas åt dem i många år! Vi är tacksamma för all feedback och input vi kan få!

Väl mött!

Susanne Fridberg

Grundare och ägare